V rovinaté krajině Trevisa se rozprostírá oblast Prosecco DOC – domov svěžího vína vyráběného převážně z odrůdy Glera. Rozlehlé vinice na pláních umožňují efektivní mechanické zpracování a sklizeň, což zajišťuje konzistentní kvalitu. Během období páření se na křídlech samců kachny divoké objevují duhově modrozelená pera, která slouží k vábení samiček. Treviso Brut DOC sice nemá pestré peří, přesto dokáže svádět stejně účinně.
Fior di Sale je to, co zůstává na dně lagun poté, co se mořská voda odpaří. Jeho našedlou barvu způsobují minerály, které mu zároveň dodávají charakteristickou slanou chuť. Stejně tak je půda kopců Conegliano Valdobbiadene bohatá na minerály, jež vínu Brut propůjčují jeho aroma, vůni a slanost – právě tak, jako Fior di Sale získává svou chuť z moře.
Chlorofyl je pigment, který dává rostlinám jejich typickou zelenou barvu a zároveň jim umožňuje růst. Je esencí každé rostliny. Stejně tak je Extra Brut esencí oblasti Conegliano Valdobbiadene DOCG – jejím nejčistším a nejpřitažlivějším vyjádřením.